fbpx
Epost

post@katrinasurtehage.no

Fri frakt ved kjøp over 650 kroner! Bruk rabattkoden STORKUNDE i kassaområdet.

Hvis du er som meg, og kanskje har både astma og allergier, så har du sikkert allerede begynt å erfare «vårsnufsen». Jeg er blant annet allergisk for ulike typer pollen, Gråbo (Artemisia vulgaris), og noen eksotiske frukter som ananas og kiwi.

Dessverre har jeg personlig ingen spesielle tips for allergier annet enn hva legene allerede anbefaler, men heldigvis er forskningen på allergier ganske godt på vei. Ta antihistaminer (finnes reseptfritt på apotek) i god tid før «din» allergisesong starter (avhengig av når blomstring og pollen starter), og fortsett å ta de i henhold til instruksene på pakken til sesongen er over.

Kinesisk medisin

Det finnes også svært gode immunoallergene terapier tilgjengelige, dette er spesielt fremskredet innen kinesisk urtemedisin. Ta gjerne kontakt med en kinesisk immunoterapeut i ditt nærområde dersom du sliter mye med allergier.

Jeg vet at det finnes utrolig gode måter å forandre reaksjonene til immunsystemet ved hjelp av ulike diettforandringer, urtemedisiner, akupunktur, og lignende, selv om dette er litt utenom min egen ekspertis. Jeg har sjøl hittil konsentrert meg mest om hår- og hudpleie, trening, og generellt sunt kosthold, siden disse er tingene som så langt har hatt mest innvirkning på mitt eget liv. Jeg er selvfølgelig i konstant utvikling og opplæring, fordi sånn er jo livet!

Men! Ikke undervurder kinesisk urtemedisin! Jeg var sjøl vitne til at min mor plutselig en dag kunne spise både gulrøtter, epler, og mandler, på grunn av kinesisk medisin, selv om hu hadde vært allergisk i nesten 30 år. Dette var med hjelp av en kinesisk lege som hadde vært aktiv i over 20 år allerede, og visste akkurat hva han holdt på med.

Denne opplevelsen er en av de store grunnene til at jeg ble så fascinert av naturmedisin. Det er rent utrolig hva en kan gjøre når en bruker naturen som helbreder, istedenfor å se på naturen som noe en skal forbedre, erobre, eller bekjempe. Naturen er som den er, og er lettere å arbeide med enn emot!

Kinesisk medisin har vært i utvikling de siste 4000 åren, så det er hvert fall godt nok for meg når det gjelder studier og bevisning. Prinsippene går med å påvirke kroppens egne naturlige energier, i følge meridiansystemet, som ligner minimum til 80% på nervebanene, hormonsystemet og lymfesystemet i vestlig medisin, men som ble oppdaget av kinesene for tusenvis av år siden.

Det er selvfølgelig ikke alt innen kinesisk medisin som er perfekt heller, sånn er det sjeldent, men svært mye av det fungerer svært godt. I Kina sier en faktisk, at mye av den tradisjonelle medisinen, som for eksempel noen urter, Qi Gong og Tai Chi trening, ikke helt kan bevises ifølge moderne vestlig vitenskapelig standard, men at de gode resultatene snakker så stort for seg sjøl at de likevel godtar dette som medisinsk praksis.

Kinesisk tradisjonell medisin er akseptert som en fullverdig del av det offisielle helsevesenet i Kina og i Øst-Asia, selv mye av det fortsatt regnes som alterntiv behandling i det meste av den vestlige verden. Tradisjonell kinesisk medisin inkluderer behandlinger som urtemedisin, akupunktur, kostholdsterapi og mer.

Er du i Trondheim i sommer? Kanskje du har lyst å delta i yoga- og qi gong kurset mitt?

Anbefalte artikler