fbpx
Epost

post@katrinasurtehage.no

Fri frakt ved kjøp over 650 kroner! Bruk rabattkoden STORKUNDE i kassaområdet.

Katrinas Urtehage

Katrinas Urtehage er enkeltpersonforetaket mitt som jeg startet i Mai 2023.

Jeg startet dette fordi jeg er svært interessert i å gjøre alt sjøl, og har lyst å leve helt selvstendig. Jeg kan sitte i timevis og se på instruksjonsvideo på youtube om hvordan å bygge sitt eget tømmerhus, alt om å dyrke poteter, melke kyr, hagearbeid, og så videre. Jeg er også svært interessert i kultur og historie, og har alltid vært glad i å delta på vikingmarked og lignende.

Jeg syr altså mine egne klær, lager sunn mat fra bunnen, ofte fra grønnsaker jeg har dyrket selv, lager mine egne smykker, maler, lager småting i tre (skje, bokhyller, og lignende) og leser massevis av interessante bøker. Jeg har sluttet å bruke sminke, og tar heller godt vare på huden og håret med naturlige hjemlagde produkter. Noe av det første jeg lærte meg å si da jeg var liten, var «Nei takk» og «Jeg kan gjøre det selv!»

Det jeg har oppdaget med tiden er at spesielt hodebunnen min har det veldig godt av å ikke bruke så sterke produkter, og dessuten å ikke vaske håret for ofte, heller bare skylle det med vann og bruke beskyttende hårstiler som fletter og lignende. Jeg har både psoriasis og seborreisk dermatitt, så min hud er svært sensitiv og det har vært en lang reise for meg å oppdage hva som er best for mitt hår og min hud. Det som hittill har fungert aller best for meg, er kamillesalven min og håroljen. Det får huden min å slutte å kløe med en gang, og minker betydelig både rødhet og flass.

Jeg innså etter hvert at det fantes svært mange gode kilder rundt disse spesialinteressene mine på nettet, på alle språk utenom norsk. Derfor har jeg også besluttet meg om å være mye mer aktiv på sosiale media, holde kurs og foredrag, lage video, og skrive i bloggen om alt det jeg syns er mest interessant.

Derfor vil jeg heller ikke publisere innhold på engelsk, når det kan unngås. Det finnes allerede så mye bra informasjon på engelsk, så det føles ikke nødvendig, selv om det å publisere på engelsk ville gi flere følgere internasjonalt. Det å bli populær eller kjent er ikke målet mitt, det vil jeg faktisk helst ikke. Målet mitt er at flere her i landet skal få tilgang til den samme informasjonen som meg. Språk kan for mange være en uhørt vanskelig barriære når en har lyst å lære noe nytt.

Dersom du lurer på noe, må du gjerne ta kontakt på post@katrinasurtehage.no eller fylle ut formulæret på siden kontakt. Det kan også hende at noen andre har lurt på det samme som deg, så jeg anbefaler å også ta en kikk på siden «Vanlige spørsmål«.

Noen vanlige spørsmål

Hvor er butikken din?

Akkurat nå er Katrinas Urtehage kun nettbutikk, men jeg deltar ibland på messe eller marked, for eksempel i Klæbu.

Jeg dyrker urtene og lager produktene mine på min hjemadresse i Sjetnemarka, Trøndelag. Dette er egentlig min utleier sin hage, men hu har vært supersnill og lar meg dyrke så mye «ugress» jeg vil i rabattene hennes. 

Butikklokaler er ekstremt dyre, og antagelig ikke noe jeg vil velge å investere i.

Etter hvert, når jeg har spart ihop nok penger, vil jeg kjøpe meg et gammelt småbruk og restaurere dette, og da vil jeg ha en liten gårdsbutikk med produktene mine.

Kan jeg komme på besøk?

Jeg tar kun mot besøk etter avtale siden dette er hjemadressen min.

Dersom du vil bestille et produkt og hente det på plass etter avtale, så kan du bruke rabattkode HENTING i kassen på dette nettstedet.

På plass hjemme hos meg eller når jeg er med på marked kan du betale med Vipps, kontant eller på kortmaskinen min.

Når kan jeg ringe deg?

Jeg foretrekker å bli kontaktet på epost eller tekstmelding, siden jeg ofte er opptatt på fastjobben min, i skolen, eller med noen av mine kurs, foredrag, eller andre prosjekter.

Dersom du ønsker å snakke med meg på telefon så kan vi gjerne avtale et tidspunkt for dette på forhånd.

Hvem har laget produktene dine?

Jeg lager alle mine salver, oljer, såper og lignende helt selv, for hånd, på kjøkkenet mitt.

Jeg bruker stort sett råvarer og emballasje fra norske Aromateket, når jeg ikke kan produsere dette selv.

Eksempelvis dyrker jeg min egen lavendel, kamille, ringblomster, og Aloe Vera, men kokosolje er vanskelig å fremstille i en hage i Trøndelag…