fbpx
Epost

post@katrinasurtehage.no

Fri frakt ved kjøp over 650 kroner! Bruk rabattkoden STORKUNDE i kassaområdet.

Alle mine salver og hudkremer er hjemlagde produkter med naturlige ingredienser, og urter sankede eller dyrkede her i Sjetnemarka, Trøndelag. Min lille hage klarer dessverre ikke å holde kokosnøttpalmer og lignende i livet, så noe er jeg nødt til å kjøpe fra norske Aromateket. Da velger jeg selvsagt kun økologiske alternativer. Les mer om naturlig hudpleie her.

Hudkrem

Leppepomade

Alle salver

Informasjon og vanlige spørsmål

  • Hvordan bruker jeg salven/kremen?

Salvene og hudkremene mine er kun for utvortes bruk. Smør deg ved behov eller som daglig rutine, men ikke for tykt. Gni salven inn i huden ordentlig sånn at det ikke blir et lag over huden.

Din hud trenger å puste, og dersom det ligger et tykt lag med fett over huden kan også smuss og bakterier lettere feste seg i huden og gi kviser og annet ubehag. Derfor anbefaler jeg å smøre seg godt inn, og ikke å la produktet ligge som en hinne oppå huden.

Jeg bruker gjerne oljer som skal absorberes kjapt av din hud, så det skal ikke ta lang tid å gni dem ordentlig inn.

  • Hva er forskjellen på salve og hudkrem?

De er nesten helt det samme, men har ulikt blandingsforhold. For å få en hardere salve, tilsetter jeg litt mer bivoks og litt mindre olje. For myke kremer er det omvendt. Noen av salvene mine, for eksempel kamillesalven, er mer kremlignende enn andre, for eksempel ringblomstsalven.

Noen ganger kan ting også gå litt galt da jeg lager ting, hvis jeg har oppi litt for mye eller lite av noe, og da kan kremen bli litt for løs eller litt for hard. Det betyr ikke at den er dårlig, bare at den har annerledes konsistens. Svært løse kremer kan likevel bli hardere dersom du oppbevarer dem i kjøleskapet, og harde salver smelter i varmt vær eller på varm hud.

  • Hvordan oppbevarer jeg salven?

Salvene og hudkremene mine bør helst oppbevares tørrt og kjølig (optimalt rundt 5-25 grader) men vil ikke ta skade dersom de fryser eller smelter. Ved langvarig oppbevaring i høy temperatur kan kvaliteten påvirkes negativt.

  • Kremen / salven er svært hard / svært myk?

Konsistensen på salvene og hudkremene er avhengig av temperatur og luftfuktighet. Dersom salven har vært svært kald, vil den være hardere, men smelter likevel og blir myk da den kommer i kontakt med huden. Salvene og kremene vil også kunne smelte og bli veldig myke dersom du oppbevarer dem veldig varmt. Hvis kremen har smeltet helt, så kan du oppbevare den i kjøleskapet i noen dager for å forbedre konsistensen.

  • Jeg vet ikke om jeg kan bruke produktene dine?

Jeg selger mine produkter i forskjellige størrelser, sånn at du som bare har lyst å prøve produktet kan kjøpe en litt mindre størrelse. På siden «ofte stilte spørsmål» har jeg også en liten guide til allergikere om hvordan å utføre en enkel allergitest på produktene mine.

På alle produktsidene mine står alt av ingredienser som er oppi produktet, så du kan enkelt finne ut av om det er noe du vet at du er allergisk mot i salven før du kjøper den.