fbpx
Epost

post@katrinasurtehage.no

Fri frakt ved kjøp over 650 kroner! Bruk rabattkoden STORKUNDE i kassaområdet.

Gode nyheter!

Nå har ringblomstene mine sprunget ut ordentlig, så nå har jeg fått plukket flere av de og lagt dem til tørk. Da blir det gode salver til neste år også!

Ringblomsten er en av våre eldste og mest allsidige medisinplanter, med lange tradisjoner i mange kulturer. Den har antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaper som gjør den til et godt valg for behandling av ulike hudproblemer. Den er også sopphemmende og astringerende.

Siden ringblomsten både er antiseptisk og sårhelende, er den et fint førstehjelpsmiddel både ved sår og skader, og ved mindre plager som sprukne lepper og skrubbsår. Man kan bruke urten i form av uttrekk, salve eller tinktur, eller ganske enkelt ved å legge knuste blomster på de aktuelle områdene.

IMG_1340

Ringblomsten har lenge vært kjent for sine fantastiske egenskaper på huden. Den kan blandt annet brukes til å lindre tørrhet, irritasjon og kløe, og noen bruker den også til behandling og forebygging av både fotsopp, eksem, og hudsykdommer. Den er også populær å smøre på brystvortene for å helbrede ammesår.

IMG_1396

Ringblomstsalven min har jeg lagd på tradisjonell måte av tørkede blomster som har fått trekke ut i olivenolje i flere uker, før jeg så blander urteoljen med bivoks, kokosolje, og sheasmør for å lage en myk og allsidig salve. 

Denne salven og mye mer finner du i butikken min >>

IMG_1376

Jeg plantet ringblomst og kornblomst sammen siden jeg elsker fargespillet mellom de blå og oransje blomstene.

Anbefalte artikler