fbpx
Epost

post@katrinasurtehage.no

Fri frakt ved kjøp over 650 kroner! Bruk rabattkoden STORKUNDE i kassaområdet.

Urtemedisiner er de med aktive ingredienser laget av plantedeler, som blader, røtter eller blomster.

Men at de er «naturlige» betyr ikke nødvendigvis at de er trygge for deg å ta. Akkurat som konvensjonelle medisiner vil urtemedisiner ha en effekt på kroppen, og kan være potensielt skadelige hvis de ikke brukes riktig.

De bør derfor brukes med samme forsiktighet og respekt som konvensjonelle medisiner.

Hvis du rådfører deg med legen din eller apoteket om helsespørsmål, eller skal gjennomgå kirurgi, må du alltid fortelle dem om eventuelle urtemedisiner du tar.

Urtemedisin, vitaminer og mineraltilskudd har blitt brukt i årevis for å behandle mange tilstander, mangler og øke den generelle helsen. De kommer i mange forskjellige former:

 • hele urtpreparater
 • matvarer
 • piller
 • tinkturer
 • aktuelle preparater
 • pulver
 • siruper
 • sugetabletter,
 • og mer

De fleste urter har skånsom virkning og få bivirkninger når de tas på riktig måte. Men ikke la den milde virkningen lure deg!

Mange urter og kosttilskudd har blitt studert mye på grunn av deres imponerende resultater. Naturopatiske leger er opplært i bruken av disse stoffene og kan fastslå det beste valget for dine individuelle behov.

Er urtepreparat trygge å ta med mine andre medisiner?


Sørg alltid for å konsultere en lege før du tar noen medisiner eller urtepreparat. Som enhver medisin kan urter og kosttilskudd ha kontraindikasjoner sammen med andre legemidler, urter, vitaminer eller mineraler. Derfor er det viktig å tilpasse behandlingen for deg basert på dine behov og gjeldende medisiner og/eller kosttilskudd. Behandlingslengde, dosering og form er alle viktige hensyn ved forskrivning av disse stoffene. Din fastlege eller helsepersonell kan gi veiledning om hvilke kosttilskudd og urtemedisin som vil være trygge å ta. Spesielt gravide bør være forsiktige, det frarådes generelt å ta noe urtemedisiner i det hele tatt eller bruke aromaterapi i de første tre månedene av svangerskapet.

Er urter og kosttilskudd regulert?


Urter, vitaminer og mineraler er ikke regulert på samme måte som konvensjonelle medisiner er, men det er noen regler på plass. Supplementprodusenter kan ikke hevde å behandle medisinske tilstander. I tillegg er noen kvalitetsstandarder for produksjon på plass, men streng regulering er det ikke. Så dette betyr at ikke alle kosttilskudd og urter er av samme kvalitet. Det er her det kan bli vanskelig! Det kan være vanskelig å vite hva som er bra og ikke.

Å kjøpe kosttilskudd fra en leverandør du kjenner til er den beste måten å sikre at du får et godt, velprøvd og effektivt produkt.

Hvor kan jeg finne den rette urten eller kosttilskuddet for meg?


En naturopat, herbalist eller lignende behandler vil kunne gi veiledning om hvilke behandlinger som vil gagne deg best. Mange av kosttilskuddene som er foreskrevet (eller foreslått) er tilgjengelige på stedet, eller kan kjøpes direkte fra produsenten. De fleste behandlere har produktene de foreskriver mest av tilgjengelig på stedet av følgende grunner:

 • Effektivitet, bevist av tidligere erfaring/forskning med urten/tilskuddet
 • Merkevaretillit
 • God kvalitet og produksjonsforhold
 • Lavere kostnad for kundene
 • Kundens bekvemmelighet

Interessert i å prøve urter eller kosttilskudd? Ta kontakt for timebestilling.

Anbefalte artikler