fbpx
Epost

post@katrinasurtehage.no

Fri frakt ved kjøp over 650 kroner! Bruk rabattkoden STORKUNDE i kassaområdet.

Naturlig hudpleie – naturlige ingredienser

Naturlig hudpleie handler om å bruke produkter som inneholder naturlige ingredienser, og det er flere gode grunner til å velge dette. Naturlige ingredienser som aloe vera, kamille og jojobaolje er milde og skånsomme mot huden. De kan bidra til å redusere irritasjon og allergiske reaksjoner.

Mange kommersielle hudpleieprodukter inneholder syntetiske stoffer og kjemikalier som kan være skadelige. Naturlig hudpleie unngår disse, noe som er gunstig for både huden og miljøet. Naturlige ingredienser er ofte rike på næringsstoffer som vitaminer, mineraler og antioksidanter. Dette kan bidra til å forbedre hudens helse og utseende.

Naturlig hudpleie tar også hensyn til miljøet. Ved å velge produkter med naturlige ingredienser støtter du bærekraftig produksjon og reduserer belastningen på planeten. Husk at det er viktig å velge produkter som passer til din egen hudtype. Naturlig hudpleie kan være et flott alternativ for deg som ønsker en mer skånsom tilnærming til hudpleie.

Jeg dyrker mine egne urter og høster dem for hånd. Jeg dyrker urter og grønnsaker helt uten giftstoffer, artifisiell gjødning, eller lignende. Jeg sanker også urter, bær, og lignende i skogene og rundt om i Sjetnemarka.

Bivoks

Dette er et naturlig stoff som produseres av honningbier. Det har en fast konsistens ved romtemperatur, men smelter når det varmes opp.

Bivoks brukes som en base for salver, da den bidrar til å binde de andre ingrediensene sammen og lage en kremet tekstur.

Bivoks har også noen fordeler for huden, som å danne en beskyttende barriere mot ytre påvirkninger, fukte huden og ha antibakterielle egenskaper.

Kakaosmør

Dette er et fett som utvinnes fra kakaobønner. Det har en deilig sjokoladelukt og smak, og er også fast ved romtemperatur, men smelter ved kontakt med huden.

Kakaosmør er rikt på antioksidanter, som bekjemper frie radikaler og forhindrer aldring av huden.

Det er også nærende, fuktighetsgivende og betennelsesdempende.

Mandelolje

Dette er en vegetabilsk olje som presses fra søte mandler.Det er en flytende olje ved romtemperatur, og har en lys gul farge og en søtlig duft.

Mandelolje er rik på enumettede fettsyrer, vitamin E, B-vitaminer, sink og magnesium. Den er mykgjørende, beroligende og rensende for huden.

Olivenolje

Dette er en vegetabilsk olje som presses fra oliven.Det er en flytende olje ved romtemperatur, og har en gylden farge og en fruktig aroma.

Olivenolje er rik på E-vitamin og har et stort spekter av antioksidanter.

Den reduserer oksidativt stress i kroppen og er betennelsesdempende.

Kokosolje

Dette er en vegetabilsk olje som utvinnes fra kokosnøtter. Det er fast ved romtemperatur, men blir flytende når det varmes opp eller kommer i kontakt med huden.

Kokosolje ligner funksjonen til hudtalget og virker mot bakterier, virus og sopp. Den er også fin til å beskytte huden mot kulde.

Avokadoolje

Dette er en vegetabilsk olje som presses fra avokadoer. Det er en flytende olje ved romtemperatur, og har en grønnlig farge og en mild nøtteaktig smak.

Avokadoolje er rik på enumettede fettsyrer, vitamin A, D og E, lecitin og kalium.

Den er nærende, fuktighetsgivende og regenererende for huden.

Sheasmør

Dette er et fett som utvinnes fra nøttene til sheatreet, som vokser i Afrika. Det har en myk og smøraktig konsistens, og er lett å smøre på huden.

Sheasmør inneholder hudbarriere-regenererende fettstoffer og E-vitamin, som har antialdringsegenskaper. Det mildner kløe ved tørr hud, og beskytter huden mot kulde.

Aloe Vera Gel

Dette er en geléaktig masse som finnes i bladene av aloe vera planten. Det er en klar og tyktflytende gel, som har en nøytral lukt og smak.

Aloe vera gel har mange helsemessige fordeler, spesielt for huden. Den har antiinflammatoriske, antibakterielle og sårhelende egenskaper. Den kan lindre solbrenthet, akne, eksem, psoriasis og andre hudproblemer.

Den kan også bidra til å redusere rynker, fukte huden og stimulere kollagenproduksjonen.

Bestselgere

Nysgjerrig på urter?

Lær mer om urter, naturmedisin, naturlig hudpleie og mye mer i min bok, Den opprinnelige medisinen.

Siste innlegg i bloggen

 • Bilder fra sommerhagen

  Bilder fra sommerhagen

  I år har hagen min mest vært full av blomster, og selvfølgelig, ugress, og ikke så mye grønnsaker som i fjor. Jeg har konsentrert meg mer om urter og om …

  Les mer >

 • Nyheter i butikken: urtete!

  Nyheter i butikken: urtete!

  Nå har jeg laget te av urtene mine! Hele sommeren har jeg dyrket, sanket, høstet, tørket, hakket og sortert mine urter. Nå er teen endelig ferdig! Jeg har laget et …

  Les mer >

 • Salget er ikke over enda!

  Salget er ikke over enda!

  Sommerens store salg pågår fortsatt! Bruk rabattkoden SOMMERFEST for 15% rabatt på alle mine hud- og hårpleieprodukter. Skynd deg før det slutter, det er over 31. Juli!

  Les mer >