fbpx
Epost

post@katrinasurtehage.no

Fri frakt ved kjøp over 650 kroner! Bruk rabattkoden STORKUNDE i kassaområdet.

En velduftende mirakelkur

Roser er noen av de mest populære og elskede blomstene i verden. De har en lang historie som symboler for kjærlighet, skjønnhet og romantikk. Roser er nevnt i mange dikter og sanger verden over, og er høyt oppskattet i mange kulturer.

Men roser er ikke bare til pynt, de er også spiselige og næringsrike, spesielt nypene.

Roser kan ha en positiv effekt både på humøret, stressnivået og søvnkvaliteten.

Roser har også mange egenskaper som kan gjøre huden din vakrere, sunnere og yngre. Rosene inneholder blant annet antioksidanter, vitamin C, antiinflammatoriske stoffer og essensielle fettsyrer som kan bidra til å beskytte, fukte, berolige og fornye huden.

Antialdring: Roser er rike på vitamin A og C, som begge er viktige for å forebygge aldringstegn på huden. Vitamin A kan bidra til å redusere fine linjer, pigmentflekker og ujevn hudtone, mens vitamin C kan bidra til å øke kollagenproduksjonen, forbedre hudens fasthet og glød.

Antiinflammatorisk: Roser har betennelsesdempende egenskaper som kan redusere rødhet, hevelse og irritasjon på huden. Roser kan også lindre kløe, utslett, akne, eksem og rosacea.

Antibakteriell: Roser har antibakterielle egenskaper som kan hindre vekst av skadelige mikroorganismer på huden. Roser kan også bidra til å rense porene, fjerne urenheter og forebygge infeksjoner.

Fuktighetsgivende: Roser er svært fuktighetsgivende for huden, da de kan tilføre vann og næring til hudcellene. Roser kan også bidra til å balansere hudens pH-verdi og oljeproduksjon, noe som kan forhindre tørrhet, fet hud og akne.

All roseduft dufter ikke roser – velg ekte!

Ekte friske roser og tørkede roseblad dufter mye bedre enn syntetisk roseduft fordi de har en mer kompleks og naturlig sammensetning av duftmolekyler. Syntetisk roseduft er ofte laget av kjemikalier som etterligner en eller noen få komponenter av den naturlige roseduften, men som ikke klarer å fange opp hele spekteret av nyanser og variasjoner. Ekte roser har også en terapeutisk effekt på sansene som syntetisk roseduft ikke kan gi.

Det finnes mange forskjellige typer roser som har ulik duftintensitet. Noen av faktorene som påvirker duftintensiteten er genetikk, klima, jordsmonn, temperatur, fuktighet og tid på døgnet. Generelt lukter buskroser og klatreroser mer enn beddroser og bakkedekkende roser. Noen av de mest duftende rosene er ‘Rose de Resht’, ‘Ghislaine de Féligonde’, ‘The Poet’s Wife’ og ‘Old Blush’.

Damaskusroser er også kjente for sin gode duft, og jeg bruker tørkede blad av damaskusrose i mange av produktene mine, sammen med friske blad av grenroser og buskroser.


Jeg bruker kun økologiske og fair trade roser fordi de er bedre for miljøet, helsen og samfunnet. Økologiske roser dyrkes uten bruk av kunstgjødsel, sprøytemidler eller genmodifisering, noe som reduserer forurensning, vannforbruk og helseproblemer hos bønder og arbeidere. Fair trade roser sikrer bedre arbeidsforhold, handelsbetingelser og utviklingsmuligheter for bønder og arbeidere i fattige land. Fair trade roser gir også et fond som kan investeres i skoler, helsetjenester, vannforsyning eller andre prosjekter som lokalsamfunnet velger selv.

Roser kan brukes i mange forskjellige skjønnhetsprodukter, for eksempel som rosevann, roseolje, rosekrem, rosesåpe, roselotion, rosemaske, rosescrub og roseserum. Noen av de mest populære ingrediensene som brukes sammen med roser er aloe vera, honning, kokosolje, sheasmør, mandelolje og leire.

Roser er altså mye mer enn bare velduftende og vakre, de kan også brukes på mange måter både til kosmetikk, mat, og medisin. Hvis du vil nyte ekte roseduft, anbefaler jeg deg å prøve min fantastiske hudkrem lagd på roseblad eller min luksuriøse såpe med roseblad i.

Se flere av bildene på min instagram