fbpx
Epost

post@katrinasurtehage.no

Fri frakt ved kjøp over 650 kroner! Bruk rabattkoden STORKUNDE i kassaområdet.

Ringblomst

– Calendula officinalis

En av våre eldste og mest allsidige medisinplanter, med lange tradisjoner i mange kulturer.

På engelsk kalles den Pot Marigold og den er en viktig del i blandt andre indisk kultur, hvor den brukes for å smykke templer, ofres til gudene, og bæres som smykker eller henges opp som dekorative girlander ved bryllup og festivaler.

Den har antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaper som gjør den til et godt valg for behandling av ulike hudproblemer. Den er også sopphemmende og astringerende.

Siden ringblomsten både er antiseptisk og sårhelende, er den et fint førstehjelpsmiddel både ved sår og skader, og ved mindre plager som sprukne lepper og skrubbsår.

Man kan bruke urten i form av uttrekk, salve eller tinktur, eller ganske enkelt ved å legge knuste blomster på de aktuelle områdene.

Ringblomsten har lenge vært kjent for sine fantastiske egenskaper på huden. Den kan blandt annet brukes til å lindre tørrhet, irritasjon og kløe, og noen bruker den også til behandling og forebygging av både fotsopp, eksem, og hudsykdommer. Ringblomstsalve er også populær å smøre på brystvortene for å helbrede ammesår.

Ringblomstsalven min har jeg lagd på tradisjonell måte av tørkede blomster som har fått trekke ut i olivenolje i flere uker, før jeg så blander urteoljen med bivoks, kokosolje, og sheasmør for å lage en myk og allsidig salve.

Produkter med ringblomst

Mer fra bloggen

 • Bilder fra sommerhagen

  Bilder fra sommerhagen

  I år har hagen min mest vært full av blomster, og selvfølgelig, ugress, og ikke så mye grønnsaker som i fjor. Jeg har konsentrert meg mer om urter og om …

  Les mer >

 • Nyheter i butikken: urtete!

  Nyheter i butikken: urtete!

  Nå har jeg laget te av urtene mine! Hele sommeren har jeg dyrket, sanket, høstet, tørket, hakket og sortert mine urter. Nå er teen endelig ferdig! Jeg har laget et …

  Les mer >

 • Salget er ikke over enda!

  Salget er ikke over enda!

  Sommerens store salg pågår fortsatt! Bruk rabattkoden SOMMERFEST for 15% rabatt på alle mine hud- og hårpleieprodukter. Skynd deg før det slutter, det er over 31. Juli!

  Les mer >