fbpx
Epost

post@katrinasurtehage.no

Fri frakt ved kjøp over 650 kroner! Bruk rabattkoden STORKUNDE i kassaområdet.

Aloe Vera, med sine saftige blader og helbredende egenskaper, har vært elsket innen skjønnhet og hudpleie i tusenvis av år. I det gamle Egypt ble Aloe Vera høyt verdsatt og omtalt som “planten for udødelighet.” Den egyptiske dronningen Kleopatra brukte aloe vera-planten for hudpleie og skjønnhetsbehandlinger og den er fortsatt idag et symbol på ungdommelighet og renhet.

Naturlig Hudpleie
Aloe Vera er en stjerne i naturlig hudpleie. Den klare, lindrende geleen inne i bladene kan brukes ved forbrenninger, til pleie av sår og mye annet.

Aloe Vera Krem
Helbredende: Jeg har laget krem av fersk Aloe Vera gel fra min egen Aloe plante, sammen med avokadoolje, mandelolje, lime essens, kakaosmør, sheasmør, bivoks, kokos- og olivenolje. Resultatet er en fantastisk krem som kan brukes til alt fra rynker og solbrenthet til eksem, hudskader og psoriasis.
Fuktighetsgivende: Aloe Vera gir intens fuktighet uten å tette porene.
Beroligende: Den kan lindre irritert hud, solskadet hud, og kløe.

Hårpleie og Velvære
Aloe Vera gel kan også brukes i hårpleie. Den gir glans, styrker håret og beroliger hodebunnen. Og ikke glem velværet – en Aloe Vera plante i vinduskarmen kan være din egen lille helsestasjon!

Aloe vera er også en lettstelt plante som trives i godt lys og tåler tørke godt. Så hvis du ønsker å dyrke din egen aloe vera hjemme, kan du følge noen enkle stellråd. Plasser den et sted med godt sollys, vann den sparsomt, og la den vokse i fred og ro. Etter hvert vil du kanskje til og med få flere småplanter som spirer opp rundt hovedplanten. Så, aloe vera er ikke bare en historisk skjønnhetsfavoritt, men også en nyttig plante for dagens velvære og helse! 🌿

Det går idag rundt noen myter om at Aloe Vera skulle være giftig, men det er rett og slett en misforståelse. Det finnes ikke noe som kan kalles gift i Aloe-planten. Derimot kan personer med andre allergier, for eksempel bjørkepollenallergi eller løkallergi, kan få alvorlige kryssreaksjoner med aloe vera, og skallet på planten inneholder også en type latex som noen personer kan reagere på. Men da en skal bruke planten så skreller en jo bort skallet, og bruker kun gelen som er inni bladet. Det kan også hende at noen personer har forvekslet Aloe Vera med en annen plante, siden det finnes mange ulike lignende planter og forvekslingsarter. Dersom du er bekymret for om du er allergisk mot Aloe Vera, så kan du utføre en enkel allergitest.